Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Ελεύθερη» δημοσιογραφία ή χαφιεδισμός?

Φίλος, μου έστειλε με mail ανάρτηση ενός blog, ελεύθερων και ανεξάρτητων συντακτών, όπου κάποιος δήθεν ανεξάρτητος εξειδικευμένος καρφώνει-φωτογραφίζοντας ανώτατο αξιωματικό του Λ.Σ επειδή «εγκληματεί» αρθρογραφώντας σε διάφορα blogs...
Αν αυτό είναι ανεξάρτητη και ακομμάτιστη δημοσιογραφία, τότε το ρουφιανιλίκι και ο χαφιεδισμός πώς να είναι άραγε?

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι δογματικοί και παλαιοκομματικοί δεινόσαυροι, ότι η εποχή που οι πολίτες με αντίθετη άποψη εξοστρακίζονταν στην Σιβηρία, έχει παρέλθει προ πολλού.
Είμαστε στην εποχή της επικοινωνίας, και η ελευθερία της έκφρασης είναι δικαίωμα του καθενός πολίτη, ακόμα και του ένστολου.

Το να καρφώνει «ελεύθερος συντάκτης» ένα δημόσιο υπάλληλο και δη ένστολο, που αδυνατεί λόγω της στρατιωτικής του ιδιότητος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι μέγα ατόπημα που δεν συνάδει με την αντίληψη δημοκρατικού και ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: