Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μεξικό - 27 νεκροί και 52 τραυματίες από την έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της εταιρείας Pemex στο Σαν Μαρτίν Τεξμελούκαν στο κρατίδιο Πουέμπλα του κεντρικού Μεξικού, σύμφωνα με νέο, προσωρινό απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα.....

"Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 12 ανθρακωρύχοι, και 52 τραυματίστηκαν", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Λάουρα Γκούρζα διευθύντρια της πολιτικής προστασίας του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς, όμως στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από την έκρηξη βρέθηκαν τα πτώματα ακόμη 5 ανθρώπων.

Ο απολογισμός "είναι προσωρινός, μπορεί να αυξηθεί με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια", διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Φρανσίσκο Μπλέικ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από μία ομάδα εγκληματιών της περιοχής που άνοιξαν μία τρύπα στον αγωγό για να κλέψουν πετρέλαιο με σκοπό να το πουλήσουν.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: