Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η «μητέρα Τερέζα» των Εs-Εs δίνει τη σκυτάλη στους νεοναζιστές.

Από τους ναζιστές στους νεοναζιστές περνά η σκυτάλη στην αόρατη οργάνωση «Αθόρυβη Βοήθεια», την οποία λέγεται ότι έχει ιδρύσει μυστικά εδώ και 59 χρόνια η 81χρονη Γκούντρουν Μπούρβιτς, η κόρη του διαβόητου αρχηγού των Ες-Ες Χάινριχ Χίμλερ....

Ως ξανθό κοριτσάκι, οι φωτογραφίες της ήταν το απόλυτο επικοινωνιακό όπλο των οπαδών του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά τον πόλεμο έγινε η σκοτεινή «μητέρα Τερέζα» των Ες-Ες. Κινούσε, λένε, τα νήματα της οργάνωσης-φαντάσματος που βοηθούσε ναζιστές εγκληματίες στην Αυστρία και στη Γερμανία να δραπετεύσουν, να φυγοδικήσουν, να πάρουν πλαστές ταυτότητες, να «εξαφανιστούν».

Τον τελευταίο καιρό οι φήμες οργιάζουν ξανά: βγαίνει στη σύνταξη η Μπούρβιτς, νέο αίμα («Αρείων» φυσικά...) έχει εισέλθει στην «Αθόρυβη Βοήθεια», στόχος δεν είναι μόνο η συνδρομή στους αμετανόητους γέροντες αλλά και στους νεότερους, τους νεοναζιστές που βρίσκονται στην παρανομία. Αλήθεια ή ψέματα;

Γεγονός είναι ότι η ίδια η «κόρη του αρχηγού» σιωπά επιδεικτικά. Από το 1951 έχει μεθοδεύσει τη «σωτηρία» των εγκληματιών πολέμου. Ο λόγος της είναι νόμος. Χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ικανές να την οδηγήσουν στο εδώλιο, πολλοί εκτιμούν ότι μεταξύ άλλων κατόρθωσε να φυγαδεύσει μερικά από τα πλέον καταζητούμενα ναζιστικά στελέχη.

Οπως τον Σάμουελ Κουντς, που κατηγορούνταν για συνέργεια στην εξόντωση 433.000 εβραίων, ή τον Αντον Μάλοχ, που είχε επίσης δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη συνείδησή του και πέθανε προ οκταετίας στο Μόναχο στο δωμάτιο ενός πολυτελούς γηροκομείου που του το πλήρωνε η ίδια.

Σε αντίθεση με τους άμεσους απογόνους άλλων κορυφαίων ναζιστών, που κατόρθωσαν να επιζήσουν συνειδησιακά στη μεταπολεμική δημοκρατική κοινωνία μόνο χάρη στη ρήξη με τους γονείς τους, η κόρη του Χίμλερ έμεινε απολύτως «αμετανόητη».

Η πάλαι ποτέ «pupi» (κούκλα), όπως την ονόμαζε ο πατέρας της, δεν έχει μετακινηθεί σπιθαμή από τις αρχικές απόψεις της. Το σύνθημά της, όπως λέει η ίδια, παραμένει το «ιερό» μότο των Ες-Ες: «Η τιμή μας είναι η πίστη μας». Και τέτοια πίστη, προσθέτει, επιβάλλει δράση. « Βοηθώ όπου μπορώ » λέ ει. « Δεν πρόκειται όμως να αποκαλύψω ποτέ το τι κάνω ».

Η «Αθόρυβη Βοήθεια» δεν θα είχε ίσως πετύχει ποτέ τους στόχους της αν τις πρώτες δεκαετίες της ύπαρξής της δεν είχε την υποστήριξη πολλών καθολικών και ευαγγελικών επισκόπων, καθώς και Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Φραντς Γιόζεφ Στράους . Στους υποστηρικτές ανήκε και η πριγκίπισσα του Ιζενμπουργκ Χελένε , η οποία αποτελούσε τον σύνδεσμο με την εθνικοσοσιαλιστικά «μολυσμένη» γερμανική αριστοκρατία.

Η οργάνωση διέθετε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για αρωγή στους «καμεράντεν», τους συντρόφους. «Οποιος χρειαζόταν βοήθεια,την έπαιρνε» λέει ιστορικός. «Τα χρήματα δεν έπαιζαν προφανώς ρόλο». Σήμερα η οργάνωση υπολογίζεται ότι αριθμεί περίπου 100 μέλη.

Σωματικά, η Γκούντρουν Μπούρβιτς δεν έχει τίποτε το επιβλητικό. Είναι κοντή και λεπτοκαμωμένη. Στο ύφος όμως είναι ολόιδια ο πατέρας της: ο διαβόητος αρχηγός των Ες-Ες και ιδρυτής των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης Χάινριχ Χίμλερ: παγερά μάτια, κοφτή φωνή, υπεροπτική στάση!

Στο Κρούμπεντρορφ, ένα τουριστικό θέρετρο του αυστριακού κρατιδίου Καρινθία, στις όχθες της μαγευτικής λίμνης Βόρτερζε, εδώ και χρόνια γίνεται μια συνάντηση-«προσκλητήριο ζόμπι». Μια ομάδα υπέργηρων αξιωματούχων των ναζιστικών σωμάτων ασφαλείας Ες-Ες κάνει την ετήσια συνέλευσή της στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Ροζενχάιμ. Στο επίκεντρο η θυγατέρα τού άλλοτε αρχηγού. «Εσείς πώς λέγεστε; Σε ποια μονάδα υπηρετήσατε στον πόλεμο;» ρωτάει τον πρώτο από εκείνους που έχουν πάρει θέση μπροστά της. «Ταγματάρχης Βάγκνερ Κρίστενσεν. Μέλος της μεραρχίας τεθωρακισμένων των Ες-Ες Βίκινγκ» αναφέρει αυτόματα εκείνος.

Η σκηνή επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Ακόμη και οι πάλαι ποτέ πανίσχυροι στρατηγοί δεν τολμούν να αποφύγουν την ταπεινωτική «αναφορά» στην άλλοτε «πριγκίπισσα των ναζιστών».

Τα μίντια δεν μεταφέρουν σωστά καμία φωνή υπεράσπισης. Προτιμώ τη σιωπή

Η ηλικιωμένη Γερμανίδα στην άλλη άκρη του ακουστικού ακούγεται με φωνή σπασμένη και σχεδόν «ταπεινή».
Απεχθάνεται τους δημοσιογράφους.Οχι,δεν θα μιλήσει.

- Κυρία Μπούρβιτς,θα ήθελα να σας υποβάλω μερικές ερωτήσεις για την οργάνωση «Αθόρυβη Βοήθεια».
«Λυπάμαι,αλλά δεν δίνω συνεντεύξεις.Εμπειρία 60 ετών με δίδαξε ότι όλες μου οι δηλώσεις παραποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης».
- Γιατί δεν εκμεταλλεύεστε την ευκαιρία να παρουσιάσετε τη δική σας εκδοχή για την οργάνωσή σας; Τι έχετε να φοβηθείτε ή να κρύψετε; Δεν παίρνεται υπόψη σας ότι μια ιστορία 59 ετών,που είναι και δική σας,θα μείνει για πάντα άγνωστη; Γιατί αφήνετε δημόσια ανυπεράσπιστο τον εαυτό σας,τους «καμεράντεν» σας και τον πατέρα σας;
«Τα μίντια δεν μεταφέρουν σωστά καμία φωνή υπεράσπισης.Προτιμώ τη σιωπή».
- Σας διαβεβαιώνω ότι οι δηλώσεις σας θα αποτυπωθούν ανόθευτες,λέξη προς λέξη.
«Δεν θέλω να το αμφισβητήσω,αλλά δεν έχω καμιά εγγύηση για αυτό.Ούτε και αυταπάτες».

ΑΛΟΪΣ ΜΠΡΟΥΝΕΡ: Ο NOYMEΡΟ 1 «ΕΝ ΖΩΗ» ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ
Αμετανόητος «σύμβουλος βασανιστηρίων» στη Συρία

Ο χειρότερος ναζιστής εγκληματίας πολέμου που διαφεύγει ακόμη τη σύλληψηεάν ζει ακόμη,θα είναι 88 ετών- είναι ο γνωστός και για την αποτρόπαια δράση του στην Ελλάδα Αλόις Μπρούνερ (φωτογραφία).Πρώην ταγματάρχης των Ες-Ες, ήταν το δεξί χέρι του εμπνευστή του Ολοκαυτώματος Αντολφ Αϊχμαν.Συμμετείχε στη «βιομηχανική» εξόντωση 130.000 εβραίων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και περίπου 46.000 έλληνες εβραίοι,οι περισσότεροι από τη σεφαραδίτικη κοινότητα της Θεσσαλονίκης.Δεν έφερε ναζιστικό τατουάζ και ήταν συνεπώνυμος με άλλον αξιωματικό των Ες-Ες,τον Αντον Μπρούνερ,έτσι κατάφερε να ξεφύγει.Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο στη Γαλλία,πήγε στην Αίγυπτο όπου εργάστηκε ως έμπορος όπλων.Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Συρία (όπου πιθανώς ζει ως σήμερα) και με το ψευδώνυμο Γκέοργκ Φίσερ συνεργάστηκε με τις εκεί μυστικές υπηρεσίες.Λένε ότι διέπρεψε ως σύμβουλος για τα βασανιστήρια αντικαθεστωτικών.Εχει χάσει ένα μάτι και το αριστερό του χέρι είναι ακρωτηριασμένο από δύο επιστολές-βόμβες τις οποίες πιστεύεται ότι του έστειλε «δώρο» η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ το 1961 και το 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια: