Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Και ο ΣΕΕΝ θα υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις για την ακτοπλοΐα

Τη δυνατότητα να μπορεί να υπογράφει ΣΣΕ με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες του TheSeaNation, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας......

Ο κ. Διαμαντίδης, φαίνεται πως ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα καθώς μετά την αποχώρηση της ΑΝΕΚ και της Hellenic Seaways από την ΕΕΝ, ο ΣΕΕΝ αποτελεί το μοναδικό φορέα που εκπροσωπεί εταιρείες οι οποίες ελέγχουν πάνω από το 55% της επιβατηγού κίνησης, όπως ηBlue Star η Superfast Ferries, οι Μινωικές Γραμμές και η Aegean Speedlines.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες αυτό σημαίνει ότι το αδιέξοδο που έχει προκύψει στην ακτοπλοΐα, με τη άρνηση του Απ. Βεντούρη να υπογράψει ΣΣΕ, αναμένεται να επιλυθεί.

Έτσι όπως εκτιμούν κύκλοι της ακτοπλοΐας, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για:
-Την υπογραφή συμβάσεων, αντίστοιχων με αυτές που έχει υπογράψει ο ΣΕΕΝ με την ΠΝΟ, γεγονός που απομακρύνει ενδεχόμενες νέες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στην ακτοπλοΐα, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την επιβίωση τους και
-Να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες για την δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα που θα τις εκπροσωπεί στην προώθηση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: