Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Έξοδος με βροχές την Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσουν μέχρι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Η τροχαία για να διευκολύνει τους οδηγούς που θα μετακινηθούν πήρε έκτακτα μέτρα και σύμφωνα με το σχεδιασμό της θα υπάρχει:...

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20 - 30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικά προσπεράσματα, ενώ θα υπάρχουν απαγορεύσεις και για την κυκλοφορία των φορτηγών.

Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: