Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αποχώρησαν ΑΝΕΚ-HSW από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας

Φωτό ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ:
Ο Μανώλης Γαλανάκης
και ο  Αντώνης Αγαπητός
 υπέβαλαν την παραίτησή τους από την ΕΕΝ.




Eξελίξεις αναμένονται στην Ελληνική Ακτοπλοϊα.
Την περασμένη Παρασκευή αποχώρησε από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, η ΑΝΕΚ και η Hellenic Seaways γεγονός το οποίο σηματοδοτεί αλλαγές.
Και αυτό γιατί οι δύο εταιρείες ήταν οι βασικοί πυλώνες στήριξης της συγκεκριμένης Ένωσης που έχει πρόεδρο τον Απόστολο Βεντούρη....

Η ΕΕΝ είναι το αντίπαλο δέος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) όπου κυριαρχεί η Attica με τις θυγατρικές, τη Superfast Ferries και τη Blue Star Ferries, ενώ μέλος είναι οι Μινωϊκές και η Aegean.

Μετά την αποχώρηση της ΑΝΕΚ και της HSW από την ΕΕΝ , ισχυρός πόλος εμφανίζεται ο ΣΕΕΝ χωρίς να γνωρίζει τι θα κάνουν οι δύο εταιρείες όπου είναι μεγαλομέτοχος η Sea Star.

Κύκλοι της ακτοπλοϊας δεν αποκλείουν το σενάριο να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των Ομίλων ΑΝΕΚ και Attica σε μία πρώτη φάση προσέγγισης για το κοινό καλό της ακτοπλοϊας και ό,τι ήθελε προκύψει.

Οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες σε έναν χώρο όπως η ακτοπλοϊα που έχει βουλιάξει στα δάνεια ενώ τα χρέη της φθάνουν τα 250 εκ. ευρώ.

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: