Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαρώνει η ανεργία στη χώρα μας

Στο 12,4% εκτοξεύθηκε η ανεργία για το τρίτο τρίμηνο του 2010, διαμορφώνοντας το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2010 οι απασχολούμενοι έφτασαν τα 4.402.931 άτομα και οι άνεργοι τους 621.938.


Η απασχόληση, μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Οι γυναίκες, κατέχουν αρνητική πρωτιά στην ανεργία καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται σε 16,1%, σε αντίθεση με τους άνδρες που φτάνουν το 9,7%. Από την κατά ομάδες διάρθρωση των ηλικιών, προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους 15-29 ετών, και φτάνει το 24,2%. Στις νέες γυναίκες αντίστοιχα, αγγίζει το 30,6%.

Από το σύνολο των ανέργων, το 87,0% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση, το 53,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, και το 36,3% ζητά πλήρη αλλά και στην ανάγκη μερική απασχόληση.

Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: