Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στο χείλος του γκρεμού το Γηροκομείο Αθηνών - Αδεια τα ταμεία

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται ένα από τα πλέον πλούσια ιδρύματα της χώρας, το Γηροκομείο Αθηνών.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, τα ταμεία είναι άδεια και η διοίκηση του ιδρύματος έφτασε να παίρνει τηλέφωνα και να ζητάει από τους συγγενείς των τροφίμων να τους πάρουν στο σπίτι για τις γιορτές....


Όπως είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος, το γηροκομείο ουσιαστικά αδυνατεί να λειτουργήσει αφού λόγω και της κρίσης δεν έχει έσοδα. Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δεν έχει λάβει 400.000 από τις οικογένειες των τροφίμων, που δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν εγκαίρως λόγω της οικονομικής κατάστασης, και άλλα 1,2 εκατ. ευρώ από ενοίκια που επίσης δεν έχουν καταβληθεί. Από κληροδοτήματα και κληρονομιές, το Γηροκομείο διαθέτει σειρά ακινήτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ωστόσο πολλά μένουν αναξιοποίητα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για ανακαίνιση και επί του παρόντος σε πολλές περιπτώσεις δηλώνεται αδυναμία καταβολής του ενοικίου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο! Πολλοί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ όσοι δουλεύουν καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και να φροντίσουν μόνοι τους δεκάδες ηλικιωμένους.

Στις κλήσεις του Γηροκομείου σε συγγενείς να βοηθήσουν την κατάσταση και να φιλοξενήσουν τους τροφίμους έστω για το διάστημα των Χριστουγέννων, δεν ανταποκρίθηκε ούτε ένας. Αντίθετα οι περισσότεροι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση και δηλώνουν ότι δεν έχουν τα μέσα που διαθέτει το γηροκομείο για τη φροντίδα των ανθρώπων τους.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: