Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Γ. Καμίνης

Συσπείρωση-τη μεγαλύτερη δυνατή- μεταξύ δημοτικών παρατάξεων, φορέων, δημοτικών υπαλλήλων και δημιουργικών πολιτών για να ξεπεράσει η Αθήνα την δεινή κρίση ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής....


Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. «Έχω πλήρη αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε σήμερα και των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας. Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα» δήλωσε ο νέος δήμαρχος.

«Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καλείται να διοικήσει την Αθήνα στις συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει την οικονομική, κοινωνική και διανοητική ζωή της κοινωνίας μας. Μιας κρίσης βιωσιμότητας, σε τελευταία ανάλυση» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Ο Γ. Καμίνης δεσμεύτηκε «ότι οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας, για τις οποίες αγωνίστηκα σε όλη τη ζωή μου, θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα στη διοίκηση του Δήμου».

Με πολιτικό όρκο-συμπληρωματική δήλωση ορκίστηκαν οι επικεφαλής και τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη», καθώς και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αμυράς και Πέτρος Κωνσταντίνου.

Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι σύμβουλοι της παράταξής του, καθώς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της «Ελληνικής Αυγής». Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Διαμαρτυρίες συμβασιούχων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν διαμαρτυρίες συμβασιούχων του Δήμου και συνθήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Ο τέως δήμαρχος Ν.Κακλαμάνης χαρακτήρισε «πρωτοφανή» όσα διαδραματίστηκαν στη ορκωμοσία, προσθέτοντας ότι «αποτελούν ντροπή για την ιστορία της πόλεως των Αθηνών με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής».

Πριν από την ορκωμοσία έγιναν δηλώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην του κ. Κακλαμάνη.

Ο Ν.Σοφιανός της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως «οι κομμουνιστές δηλώνουν πως θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού», αναφορά στους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους.
Η Ελένη Πορτάλιου δήλωσε πως «δεν θα υπακούσουμε στους αντισυνταγματικούς νόμους του Μνημονίου» και ζήτησε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
Ο Π.Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερασπιζόμενος τους συμβασιούχους του Δήμου τόνισε πως η παράταξή του θα αγωνιστεί «για την κατάργηση του μνημονίου και του Καλλικράτη».

Πηγή : tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: