Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πακέτο βόμβα σε ελληνική πρεσβεία

Πυροτεχνουργοί της ιταλικής αστυνομίας, εξουδετέρωσαν πακέτο βόμβα που έφθασε στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.
Περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και εξετάζεται η προέλευσή του.
 Έφθασε στο θυρωρό με το ταχυδρομείο, όπως και σε άλλες τρεις πρεσβείες την ίδια ώρα. Σε συναγερμό οι αρχές...




Ιταλοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που εντοπίστηκε σήμερα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, όμως τα ύποπτα πακέτα που βρέθηκαν σε άλλες πρεσβείες δεν περιείχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα δέματα, έφθασαν στις πρεσβείες της Βενεζουέλας, του Μονακό και της Δανίας.

Στην ελληνική πρεσβεία, ο φάκελος έφθασε σε υπάλληλο του θυρωρείου ο οποίος διαπίστωσε ότι περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό. Ο υπάλληλος κατάφερε να απομακρύνει το πακέτο και να το πετάξει στο έδαφος.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και επιτόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί και τρεις ομάδες πυροσβεστών. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, αντίθετα με αυτά των άλλων πρεσβειών. Και οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, όλοι οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας βρίσκονται στην οικία του πρέσβη για λόγους ασφαλείας. Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών απέστειλε προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Ιταλία οδηγίες για τη λήψη αυστηρών μέτρων ελέγχου της εισερχόμενης αλληλογραφίας.

Την περασμένη εβδομάδα μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), είχε αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξερράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: