Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου : «Οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει».

Την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.....


Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η απλή αναφορά σε επιστροφή στη δραχμή κάνει κακό, επισημαίνοντας όσο απαξιώνεται ως επιχείρημα, τόσο θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η κατάσταση.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας επεσήμανε ότι «το 2011 φεύγουμε από τι οριζόντιες δράσεις, όπως οι περικοπές μισθών και πάμε σε στοχευμένες δράσεις, αναφορικά με τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, τον εξορθολογισμό τμημάτων του Δημοσίου τομέα, ειδικά στην υγεία, καθώς και σε θέματα φορολογικής διοίκησης και φοροδιαφυγής».

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: