Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και ο προαστιακός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών...

Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετώπισαν και χθες οι εργαζόμενοι λόγω των στάσεων εργασίας στα μέσα μεταφοράς.

Λόγω της γενικής χθεσινής απεργίας, ο ελληνικός εναέριος χώρος παρέμεινε κλειστός για ένα 24ωρο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Αλλαγές εκ βάθρων στις αστικές συγκοινωνίες

Τα μέτρα που παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας στο υπουργικό συμβούλιο προβλέπουν τη μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα με περιοχή αρμοδιότητας την Περιφέρεια Αττικής (εκτός από τα νησιά), τη συγχώνευση των εταιρειών παροχής συγκοινωνιακού έργου σε δύο φορείς, καθώς και τη μετάταξη περίπου 1.500 εργαζομένων .

Ο ΟΑΣΑ προβλέπεται να μετεξελιχτεί σε μητροπολιτικό φορέα, ενώ η περιοχή αρμοδιότητάς του θα γίνει πλέον η Περιφέρεια Αττικής, πλην των νήσων. Στις βασικές αρμοδιότητές του θα συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός και η οργάνωση του συγκοινωνιακού έργου από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (επίγεια και υπόγεια) στην περιοχή αρμοδιότητάς του, καθώς και ο έλεγχος και η επίβλεψη των παρόχων συγκοινωνιακού έργου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με ειδική άδεια για μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία.

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: