Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ειδικό Σινο-Ελληνικό Ταμείο 5 δις δολάρια για τη ναυτιλία

Τη δημιουργία ενός Κινεζο-ελληνικού Ταμείου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 5 δις δολάρια προκειμένου να δανείζονται χρήματα οι Ελληνες εφοπλιστές για να αγοράσουν πλοία τα οποία έχουν κατασκευασθεί στην Κίνα εξήγγειλε πριν λίγη ώρα ο Κινέζος πρωθυπουργός στο πλαίσο κοινής συνέντευξης με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου.

Aναφορικά με τον Σταθμο Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραια (ΣΕΜΠΟ) ο Κινέζος πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει αύξηση των επενδύσεων με στόχο να καταστεί το κέντρο διανομής των κινεζικών εμπορευμάτων προς την Ευρώπη και από 800 χιλ εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται σήμερα το 2015 να φθάσουν στα 3, 7 εκατομμύρια.

Τέλος όπως είπε έχουν δοθεί οδηγίες στις κινεζικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν άμεσα τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

O κύριος Γουεν πρακτικά εδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελληνική οικονομία δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά ελληνικών ομολόγων, μόλις αυτά εκδοθούν. Παράλληλα είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και έθεσε ως στόχο το διπλασιασμό τους μέσα σε μία πενταετία σε 8 δις δολάρια.

Πηγή : http://www.theseanation.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: