Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επειγόντως μέτρα για την επιβατηγό ναυτιλία

Μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να σωθεί η επιβατηγός ναυτιλία ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη σε συνάντηση που είχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Επίσης, ζήτησαν γρήγορες αποφάσεις για την κρουαζιέρα ώστε να μη χαθεί η τουριστική περίοδος για το 2012.
Το προεδρείο του ΣΕΕΝ εξήγησαν στον υπουργό στον Γ. Διαμαντίδη ότι η κατάσταση για τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολη.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης ότι οι ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του έτους για τις εισηγμένες εταιρείες και την Hellenic SeaWays έφθασαν στα 120 εκατ. ευρώ.

Για τα εισιτήρια ο ΣΕΕΝ ζήτησε από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας μείωση του ΦΠΑ για τα αυτοκίνητα, ώστε να διαμορφωθεί η τιμή του εισιτηρίου σε επίπεδα χαμηλότερα του 23%. Επισης, πρότειναν τη μεταφορά του συντελεστή από το 11% που ισχύει για τα εισιτήρια των επιβατών, στο κατώτερο επίπεδο του 6% που φέρεται να μελετά η κυβέρνηση όσον αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης.
Ο Σύνδεσμος ζήτησε και την κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών τελών υπέρ τρίτων, όπως είναι τα αχθοφορικά τέλη. Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ακτοπλοϊας εδώ και χρόνια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων δεν πήρε θέση για ένα προς ένα θέμα αλλά εξέφρασε το ενδιαφέρον του να λειτουργεί σωστά η αγορά. Επίσης τόνισε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την κρουαζιέρα, ώστε να υλοποιηθεί η άρση του καμποτάζ.

Πηγή : http://www.marinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: