Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πέντε λεπτά καταστροφής

Θέαμα το οποίο απαντάται συνήθως σε άλλες χώρες και ηπείρους ήταν αυτό που είδαν οι κάτοικοι της Κύθνου. Ανεμοστρόβιλος έπληξε το νησί και προκάλεσε σημαντικές ζημιές, έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ, ενώ ξεριζώθηκαν και δέντρα.


Αρκετές και σοβαρές είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης, την Κύθνο.

Το φαινόμενο δεν κράτησε περισσότερο από πέντε λεπτά ήταν όμως υπέρ αρκετά ώστε να πέσουν περίπου 15 κολόνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του νησιού να είναι χωρίς ρεύμα.

Από τους ανέμους έπεσαν και κολόνες του ΟΤΕ και υπάρχουν προβλήματα και στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Ακόμα έχουν βυθιστεί σκάφη τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ οι άνεμοι παρέσυραν τις σκεπές από τρεις εκκλησίες, όπως επίσης παράθυρα και πόρτες σπιτιών.

Δρόμοι του νησιού παραμένουν κλειστοί μέχρι και σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: