Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παραδόθηκε χθες το νέο ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων.

Ενα επιστημονικό «διαμάντι» κοσμεί από χθες το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η πολύχρονη προσπάθεια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» στεγάζεται πλέον στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, το πρώτο στη χώρα μας.

Χθες πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου που ονομάστηκε από την πολιτεία Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα και θα εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
 Πάντως, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η «Ελπίδα» θα συνεχίσει να προ σφέρει αναλαμβάνοντας την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Το νέο νοσοκομείο είναι χτισμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εγκαταστάσεων, αντισεισμικότητας κι ασφάλειας.
 Εκτείνεται σε 14.911 τετραγωνικά μέτρα. Αποτελείται από πέντε κτίρια συνδεδεμένα μεταξύ τους και είναι δυναμικότητος 138 κλινών. Συνδέεται με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με αεροδιάδρομο.
Περιλαμβάνει μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών (18 κλίνες), ογκολογικές - αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες (87 κλίνες), μονάδες ημερήσιας νοσηλείας ογκολογικών - αιματολογικών τμημάτων (24 κλίνες), μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών (5 κλίνες), ιατρείο πόνου (3 κλίνες), μονάδα ραδιενεργού θεραπείας (1 κλίνη), διαγνωστικό τμήμα Positron Emission Tomography, κέντρο αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.

Απευθυνόμενος στην κ. Βαρδινογιάννη, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «...αντί συγχαρητηρίων, σας οφείλουμε αναγνώριση, καθώς όλο το κόστος και οι προσπάθειες ήταν δικές σας. Με το έξοχο παράδειγμά σας, μας καλείτε να υπερνικήσουμε τις αδυναμίες που έχουμε ως πολιτεία και να υπηρετήσουμε αυτό το έργο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου και θα πράξουμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: