Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Eurostat: στο 15,4% το έλλειμμα του 2009 - Υπουργείο Οικονομικών: «Δεν θα κάνουμε άλλες περικοπές, ούτε αυξήσεις φόρων»

Στο 15,4% σκαρφάλωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Τον περασμένο Απρίλιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξης του 13,6%.....
.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το χρέος εκτινάχτηκε από 115,1% του ΑΕΠ σε 126,8% του ΑΕΠ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι η Eurostat αίρει όλες τις επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας και προσθέτει ότι «κλείνει ο κύκλος της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων και ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των διεθνών εταίρων και των αγορών απέναντι στη δημοσιονομική διαχείριση της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «η μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια θα γίνει με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
»Δεν θα γίνει με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με αυξήσεις φόρων πέρα από αυτές στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί. Θα γίνει κυρίως από τον εξορθολογισμό στις δαπάνες του κράτους, ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο».

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: