Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Απεργία Ναυτικών-Αποκλεισμένη η Κρήτη-Σαπίζουν τα προϊόντα

Ανω - κάτω είναι η Κρήτη από χθες εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του νησιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη των εξαγωγών οπωροκηπευτικών της Κρήτης που εδώ και μέρες σαπίζουν στους ντόκους των λιμανιών...

Πρώτοι τον κύκλο των αντιδράσεων άνοιξαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Λασιθίου και μετά ακολούθησαν και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί των άλλων νομών της Κρήτης, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση δρομολογώντας ακόμη και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο θα παραλάβει τα αγροτικά προϊόντα προκειμένου να μεταφέρει στην Αθήνα από όπου θα πάρουν το δρόμο τους για τις αγορές της Ευρώπης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου από παραγωγούς ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέσα στην ημέρα σε Χανιά και Ηράκλειο.

Οι ναυτεργατικές κινητοποιήσεις ήρθαν για τους παραγωγούς εξαγώγιμων γεωργικών προϊόντων σε χρονική περίοδο όπου η παραγωγή είναι στο μέγιστο βαθμό της για τα εποχικά και κυρίως σε εποχή που οι αγορές της κεντρικής Ευρώπης απορροφούν στο σύνολο της παραγωγή λόγω και της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Στην παρούσα φάση πάντως εκτός των προϊόντων που κινδυνεύουν να αλλοιωθούν οπότε και δεν θα είναι πλέον εξαγώγιμα οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και οι εξαγωγικές εταιρίες καταβάλουν ρήτρες χιλιάδων ευρώ στους εισαγωγείς που δεν έχουν τα προϊόντα στην ώρα τους.

Οι ναυτικοί συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους κρατώντας ακινητοποιημένα τα πλοία της ακτοπλοίας στα λιμάνια. Η απεργία τους λήγει τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 6 το πρωί, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η εκτελεστική της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: