Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» συγκινεί τους πολίτες της

Το 62,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα «Balkan Monitor» της εταιρίας «Gallup», στην Αλβανία, δήλωσαν ότι στηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».....
Την ίδια θέση στηρίζουν το 81% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο και το 51,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ.

Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 29% των ερωτηθέντων στο Κόσοβο και το 6,8% των ερωτηθέντων στην ΠΓΔΜ πιστεύουν ότι η «Μεγάλη Αλβανία» θα προκύψει από την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο.

Σύμφωνα δε με την ίδια έρευνα, το 48,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο, το 41,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ και το 25,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην Αλβανία, πιστεύουν ότι η «Μεγάλη Αλβανία» θα δημιουργηθεί γρήγορα.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι το 29,8% των ερωτηθέντων δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα, το 47,1% δεν εγκρίνουν το έργο του πρωθυπουργού, το 38,8% θεωρούν ως πολύ σοβαρό πρόβλημα τη διαφθορά και το 81,9% δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς της χώρας.

Το 38% εκτιμά πως, μετά την κατάργηση των αδειών εισόδου για τους πολίτες της Αλβανίας που ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: