Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εγεννήθη το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Σε πανηγυρικούς τόνους και υπό τους ήχους του κλασσικού τραγουδιού των Queen «We will rock you», η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής το νέο κόμμα που ιδρύει, σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Μπάντμιντον....


Και το όνομα αυτού; «Δημοκρατική Συμμαχία», με έμβλημα την ελιά και βασικά χρώματα που ξεχωρίζουν σε αυτό το πορτοκαλί και το μπλε.

Σχεδόν 5.000 άτομα πήγαν στο Θέατρο Μπάντμιντον για να παραβρεθούν στα «γεννητούρια» του νέου κόμματος, τα οποία φώναζαν ρυθμικά το όνομα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, διακόπτοντας αρκετές φορές την διάρκειας άνω της μιας ώρας ομιλία της.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί, μια συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση, πολίτες δημοκράτες που θέλουν να δουν την πατρίδα του ξανά να ορθώνεται ψηλά», είπε η κα Μπακογιάννη, προτού αναλύσει τους μύθους με τους οποίους κατά την άποψή της πορεύτηκε το πολιτικό σύστημα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. «Πορευθήκαμε με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές. Μέρα με την ημέρα όμως θα γινόμαστε περισσότεροι.
Σήμερα έχουμε δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα του παρασιτισμού και την Ελλάδα του μόχθου.
Μια Ελλάδα που όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι περισσότεροι ίσοι από τους όλους, όπως οι βουλευτές», είπε η κα. Μπακογιάννη, δεσμευόμενη ότι πρόθεσή της είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση μέσα από δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Όπως είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν είναι ένα ακόμα κόμμα αλλά «ένα πανελλήνιο δημοκρατικό κίνημα ανεξάρτητων πολιτών».
Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ως τον Μάρτιο θα έχει διεξαχθεί το πρώτο ανοιχτό δημοκρατικό ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπου θα συζητηθούν οι αρχές του κόμματος.
 Ήδη επισήμανε πάντως ότι είναι υπέρ της ενιαίας φορολόγησης στο 20%, τόνισε ότι σε βάθος δεκαετίας πρέπει να μειωθούν κατά το ένα τρίτο οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζήτησε άρση της μονιμότητας για όσους θα διοριστούν από εδώ και στο εξής και προανήγγειλε μια ολοκληρωμένη πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει επί προσωπικού για την πορεία της από το Καρπενήσι και τον Δήμο Αθηναίων ως την κυβέρνηση Καραμανλή, είπε ότι δεν διαγράφει αλλά είναι υπερήφανη για το παρελθόν της και ιδιαίτερη μνεία έκανε στους νεοδημοκράτες, τους οννεδίτες και τους δαπίτες που την στήριξαν τόσα χρόνια και εξακολουθούν να την στηρίζουν.
Παράλληλα, δικαιολόγησε και πάλι την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ του μνημονίου παρά τις διαφωνίες της με κάποιες διατάξεις του, καθώς σχολίασε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ενώ πέταξε τις σπόντες της προς τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας κάποια στιγμή: «Αρκετά με τους σωτήρες και τις μαγικές τους συνταγές».

Στο ακροατήριο στο Θέατρο Μπάντμιντον βρέθηκαν οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Κουρούσης. Ακόμα, ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, φυσικά ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Ανδρέας Καραγκούνης, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα. Επίσης, παραβρέθηκαν πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως από το χώρο της ΝΔ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η κα Μπακογιάννη έχει ζητήσει να μην παραστούν στην εκδήλωση βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που χαρακτηρίζονται ως πολιτικοί της φίλοι.

«Το ταξίδι ξεκίνησε, σας ευχαριστώ όλους», ολοκλήρωσε στη μία το μεσημέρι την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη, ξανά υπό τους ήχους του «We will rock you».

Πηγή : star.gr

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Νέο πολιτικό κόμμα ανακοινώνει η κ. Μπακογιάννη, με την ονομασία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΔΗΣΥ ?).
Φοβούμεθα ότι τα κόμματα, κρατικοδίαιτα & μη, κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό & τα ΤΑΧΙ της Αθήνας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κανένα δώσει εφαρμόσιμες λύσεις και προτάσεις.
Οφείλουμε να επισημάνουμε, στην αγαπητή κ. Μπακογιάννη να μην εκπλαγεί εάν το κόμμα της μεταβληθεί σε .... ΔΥΣΗ, τόσο για την πολιτική της σταδιοδρομία όσο & την ίδια.

ΜΘΧ