Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

37η επέτειος Πολυτεχνείου - Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών- Σύμφωνα με εκτιμήσεις περί τους 35.000 διαδηλωτές κατευθύνονται στην αμερικανική πρεσβεία

Με αρκετή καθυστέρηση, λόγω της βροχής, ξεκίνησε η πορεία των φοιτητών από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι δύσκολες συνθήκες δεν εμπόδισαν τους 35.000 διαδηλωτές που κατευθύνονται αυτή τη ώρα προς την αμερικανική πρεσβεία......


Καθυστέρηση λόγω βροχής

Η ισχυρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκκίνηση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι.

Τελικά, η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία συμμετέχουν περίπου 25 χιλιάδες άτομα.

Στην οδό Σταδίου στο ύψος της πλ.Κλαυθμώνος, επικράτησε ένταση μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και μελών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Περίπου στις 5 το απόγευμα η κεφαλή της πορείας έφτασε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας.
Την ίδια ώρα συνεχίζονταν οι «αψιμαχίες» στην ουρά της πορείας.

Επί ποδός η αστυνομία
Από το πρωί βρίσκονται σε ετοιμότητα περίπου 7.000 αστυνομικοί για την καθιερωμένη πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.

Μέσα στο Ίδρυμα θα βρίσκονται συνεχώς φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κλειστοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της πορείας οι σταθμοί του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, τον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: