Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Σε καταστροφική πορεία η οικονομία» - Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς την τρόικα

Προειδοποίηση προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν ότι με τις σημερινές επιλογές πολιτικής η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε καταστροφική καθοδική πορεία απευθύνει η Συνομοσπονδία των εμποροβιοτεχνών με σχετική επιστολή της....


"Πριν είναι αργά, θα πρέπει να αναθεωρηθούν επιλογές πολιτικής, όπως αυτές που επιβάλλουν περαιτέρω περικοπή μισθών και εισοδημάτων, νέους φόρους και ιδιαίτερα περαιτέρω αύξηση έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ. Ιδιαίτερα για το ΦΠΑ, που κατ’ ουσία επιδρά περισσότερο αρνητικά στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα πρέπει να υπάρξει αντιστροφή πολιτικής και μείωση τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στην παρούσα φάση (από 11% σε 10%, και από 23% σε 22%)'' σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ το 1 δισ. ευρώ, που είχε υπολογισθεί ότι θα εισπραχθεί από περαιτέρω αυξήσεις ΦΠΑ - στόχος που δεν λάμβανε υπόψη τη μεγάλη πτώση τζίρου των επιχειρήσεων και, ως εκ τούτου, και των εσόδων του κράτους - θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλες κατευθύνσεις, εκτός αυτής της επιβολής περαιτέρω έμμεσων φόρων, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια αντοχής καταναλωτών και επιχειρηματιών. Αυτό το πρόσθετο 1 δις ευρώ δεν “αντέχεται” να αφαιρεθεί από την αγορά.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δημητρης Ασημακόπουλος δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ότι δεν είναι εγκληματική μόνο η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και η μη προσπάθεια της μείωσης του έστω και κατά μια μονάδα.

Πηγή : skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: