Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

“Πνίγηκε” η Κέρκυρα – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται από το βράδυ στην Κέρκυρα. Κινδύνευσαν άνθρωποι από τα ορμητικά νερά, πλημμύρισαν σπίτια. Το κύμα κακοκαιρίας εξαπλώνεται σε όλη την χώρα...... 

Χάος στην Κέρκυρα από την καταρρακτώδη βροχή. Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, άνθρωποι έχουν εκγλωβιστεί στα σπίτια τους ενώ το νησί κόπηκε στα δύο από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη, από την Πυροσβεστική, 30 διασώσεις ατόμων, από σπίτια που βρίσκονταν κοντά σε χειμμάρους και έχουν εγκλωβιστεί σ΄αυτά.

Συνολικά, η Πυροσβεστική κλήθηκε, σε 140 περιπτώσεις, να προβεί σε άντληση υδάτων. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν, επίσης, πολλές κατολισθήσεις -ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας- και πτώσεις δένδρων, σε όλο το νησί.

Επί ποδός βρίσκεται όλη η τοπική δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από την 'Ηπειρο.
Τεράστιες ποσότητες νερού περίπου 146 χιλιοστά βροχής, έχουν πλημμυρίσει ρέματα, κατεβαίνουν πολλά φερτά υλικά κορμοί δέντρων που έφραξαν τη ροή των υδάτων και προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται προς την Δυτική Ελλάδα ενώ αυτή την ώρα έχουμε έντονη βροχόπτωση στα Ιωάννινα και την Αιτωλοακαρνανία.

Ισχυρή βροχόπτωση περιμένουμε από το μεσημέρι και στην Αττική. Ενώ ο καιρός θα επιδεινωθεί σε όλη την χώρα από αύριο.

Πηγή : NewsIt.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: