Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το παθητικό κάπνισμα… κουφαίνει!

Μέχρι τώρα οι ειδικοί γνώριζαν ότι οι καπνιστές μπορούν να υποστούν βλάβες στην ακοή τους.

Αυτό που δεν γνώριζαν όμως και το ανακάλυψαν , είναι ότι και οι παθητικοί καπνιστές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κώφωσης....


Τα αποτελέσματα αυτά, δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Tobacco Control», από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριδας, οι οποίοι εξέτασαν την ακοή 3.307 αμερικανών ενηλίκων.Μερικοί εξ΄αυτών δεν κάπνιζαν, άλλοι ήταν πρώην καπνιστές και άλλοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.

Από την εξέταση στην οποία τους υπέβαλαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που εκτίθενται σε καπνό χωρίς να καπνίζουν, αντιμετωπίζουν αυξημένο κατά ένα τρίτο κίνδυνο απώλειας της ακοής τόσο στις υψηλέςόσο και στις χαμηλές συχνότητες ήχου.Μάλιστα, αρκετοί συμμετέχοντες δυσκολέυονταν πολύ να παρακολουθήσουν μια συζήτηση όπυ υπήρχε θόρυβος στο υπόβαθρο.

Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: