Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Απ.Βεντούρης:«Καλώ την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία της για 20 ημέρες"

Φωτό ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
«Ο κλάδος της ακτοπλοϊας όταν το επέτρεπε ο καιρός ήταν γενναιόδωρος. Τώρα δεν έχουμε να δώσουμε.» Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απ.Βεντούρης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν οι ναυτεργάτες από αύριο.....

«Ο κατώτερος μισθός ενός ναυτικού στην ακτοπλοϊα είναι 2.400 και ο μέσος όρος 3.500 μ.ο. μηνιαίος για 10ημηνη υποχρεωτική απασχόληση και δύο μήνες επιδόματα. Οι μισθοί αυτοί φορολογούνται ελάχιστα άρα οι εργαζόμενοι της ξηράς είναι σαν να πληρώνονται 30% παραπάνω. Ένας υπάλληλος αλυσίδας ταχυφαγητού στη στεριά παίρνει 800 ευρώ τον μήνα ενώ, ο ίδιος εργαζόμενος στο ίδιο κατάστημα στο πλοίο έχοντας ναυτικό φυλλάδιο παίρνει 2.500 ευρώ» και προσέθεσε ο πρόεδρος της ΕΕΝ:

«Κάθε απεργιακή κινητοποίηση είναι σφαίρα στο σώμα της ακτοπλοίας. Όταν φθάσει η πτώχευση στον Πειραιά και στην ακτοπλοία θα είναι αργά.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΝΟ να μην παρασυρθεί από τη μειοψηφία και να δεχθεί την πρόταση του υπουργού Γ.Διαμαντίδη τη σύγκλιση Επιτροπής για να επιλυθούν τα θέματα. Η ΠΝΟ επιθυμεί την ποσοστιαία αύξηση μισθού και επιδομάτων. Οι συνδικαλιστές θα έχουν μεγάλη ευθύνη αν χαθεί η ακτοπλοϊα..

Ας υπογράψουν αύξηση 0,5% άλλως ας σιωπήσουν. Η ακτοπλοία είναι διασωληνωμένη στην εντατική.» και κατέληξε:

«Καλώ την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία της για 20 ημέρες. Να καθίσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις ώστε να υπάρξει εργασία και όχι ανεργία. Να υπάρξει εργασία και όχι λουκέτα. Αναμένουμε λοιπόν τι θα πράξουν».

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: