Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα αιτήματα των ακτοπλόων

Ο Απ.Βεντούρης, στη διάρεκια της σημερινής συνέντευξης τύπου, τόνισε και τα πάγια αιτήματα του ακτοπλοϊκού κλάδου ώστε να επιβιώσει:

«Κάθε απεργιακή κινητοποίηση είναι σφαίρα όπλου για το σώμα της ακτοπλοΐας. Αλλά όταν δεν θα υπάρχουν πλοία γιατί η χρεοκοπία θα έχει επισκεφθεί τον Πειραιά πώς θα επιβιώσουν οι οικογένειες των ναυτικών;.....

1. Ζητάμε επί μία δεκαετία την κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων.

2. Ζητάμε την αποποινικοποίηση της ζωής των αξιωματικών ΕΝ και των εκπροσώπων εταιρειών μας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και την εφαρμογή των άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ισχύει για τον κάθε Έλληνα εργαζόμενο, γιατί η επιβατηγός ναυτιλία και οι ναυτεργάτες δεν είναι στρατιωτικά συντεταγμένο σώμα. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τους ναυτικούς και δευτερευόντως τις εταιρείες και θα έπρεπε να απασχολεί την ΠΝΟ ίσως περισσότερο από κάθε άλλο θέμα. Δυστυχώς όμως έχει άλλες προτεραιότητες και δεν φαίνεται να την απασχολεί και τόσο …

3. Ζητάμε την ύπαρξη relief vessel (ταχύπλοο, συμβατικό ή Ro-Ro ) για ελάχιστο χρόνο 4 μηνών με ανάλογη στελέχωση, για τις εταιρείες που εξυπηρετούν δρομολογιακή γραμμή για 10 και πλέον μήνες ετησίως για τη συγκεκριμένη μόνο δρομολογιακή γραμμή.

4. Ζητάμε την απελευθέρωση του ναυλολογίου για όλες τις ελεύθερες δρομολογήσεις πλην γραμμών δημόσιας υπηρεσίας.

5. Ζητάμε την κατάργηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων και την εφαρμογή επιτέλους των παραγράφων 6 και 7 τη ΚΥΑ με αριθ. 3324.1/15/03/3-4-2003 γιατί είμαστε επιχειρήσεις και όχι εταιρείες αποκλειστικής κοινωνικής ευθύνης και παροχής.

6. Επίσης ζητάμε την κατάργηση της ελληνομάθειας για τους εργαζόμενους στην ακτοπλοΐα. Ένα μέτρο που δεν υπάρχει πουθενά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα μέτρο το οποίο έχει καυτηριάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα μέτρο, το οποίο καθιερώνει το ναυτικό επάγγελμα ως «κλειστό επάγγελμα». Ένα μέτρο που στερεί από τον εργαζόμενο της ξηράς την δυνατότητα να εργασθεί σε πλοίο. Ένα μέτρο που καταλήγει να είναι κατά των ίσων ευκαιριών. Ένα μέτρο το οποίο απαγορεύει την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό τομέα των επιβατηγών πλοίων μας.

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: