Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Απέρριψε η ΠΝΟ αίτημα των Μινωικών Γραμμών για μονομερή ΣΣΕ για Κρήτη Έντονες αντιδράσεις και του βουλευτή Λασιθίου ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη

Οι Μινωϊκές Γραμμές σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation, ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα της Ομίλου Attica και επιχείρησαν να διερευνήσουν την πρόθεση της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την υπογραφή μονομερών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε να αρθεί η απεργία στα πλοία τους.....

Η διοίκηση της ΠΝΟ απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο να εξετάσει μια τέτοια πρόταση όπως είχε ήδη κάνει νωρίτερα με τον Όμιλο Attica με αποτέλεσμα οι Μινωικές Γραμμές να μη στείλουν ποτέ επίσημα αίτημα τους προς την Ομοσπονδία.

Η κίνηση της εταιρίας να ερευνήσει τις προθέσεις της Ομοσπονδίας προς αυτή την κατεύθυνση επιβλήθηκε από την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει στις τελευταίες μέρες οι παραγωγοί της Κρήτης που βλέπουν τις προς εξαγωγή παραγωγές τους να σαπίζουν στους ντόκους με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία του νησιού που ήδη διανύει δύσκολες ώρες λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Εκτός όμως από τις Μινωϊκές Γραμμές συνεχείς είναι από χθες και οι παρεμβάσεις του βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προς κάθε κατεύθυνση ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να λυθεί η απεργία, ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα ο κ. Πλακιωτάκης αποδίδει ευθύνες προς την πλευρά της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καλώντας την να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της ήδη οριακής κατάστασης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις ναυτεργασίας και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα για την Κρήτη ο κ. Πλακιωτάκης έσπευσε άμεσα να υπογραμμίσει προς όλες τις πλευρές πως την ώρα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους ύβρεις και απειλές η τοπική οικονομία της Μεγαλονήσου που εδώ και δεκαετίες στηρίζει με την δραστηριότητα της την ακτοπλοία, βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής.

Εξάλλου ο Όμιλος Attica, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επανήλθε μετά την απόρριψη του αιτήματος του από την Ομοσπονδία για την υπογραφή μονομερούς σύμβασης και πρότεινε την υπογραφή μνημονίου το οποίο ακολούθως θα εντάσσονταν στην όποια συλλογική σύμβαση εργασίας υπογράφονταν. Και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλευρά της ΠΝΟ.
Αποκλειστικός στόχος του Ομίλου Attica ήταν να λύσουν κάβους τα πλοία τους ώστε να ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: