Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Άγριες» εκφράσεις κατά την συνάντηση του ΥΘΥΝΑΛ κ. Διαμαντίδη με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας

Διεκόπη πριν λίγο η συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας καθώς ανέβηκαν έντονα οι τόνοι της αντιπαράθεσης....
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της ΕΕΝ Α. Βεντούρη “τρομοκράτη”, ενώ ο ίδιος ανταπέδωσε, χαρακτηρίζοντας τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, “ροπαλοφόρους”.

Η αντιπαράθεση ουσιαστικά έγινε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου και στον Πρόεδρο της ΕΕΝ, Α. Βεντούρη. Η συζήτηση γύρω από την υπογραφή ΣΣΕ που επρόκειτο να γίνει δεν πραγματοποιήθηκε.

Τη δημιουργία Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους της ΕΕΝ και της ΠΝΟ, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που εκκρεμούν, πρότεινε πριν από λίγο ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Διαμαντίδης, προσπαθώντας να γεφυρώσει την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, ύστερα και από την ακραία αντιπαράθεση που ακολούθησε στη σημερινή σύσκεψη.

Σύμφωνα με δήλωση του ΥΘΥΝΑΛ οι δύο πλευρές πρέπει να μάθουν κάποια στιγμή να συζητούν και να μην εκβιάζουν και απειλούν, η μια την άλλη.

Αναφερόμενος στη απεργία της 23ης Νοεμβρίου, είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων αλλά θα πρέπει να εξηγηθεί στους κατοίκους των νησιών γιατί γίνεται αυτό.

Πηγή : theseanation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: