Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η ευφυΐα συνδέεται με τη σωματική αντοχή

H τακτική άσκηση, όχι μόνο βελτιώνει τη σωματική αντοχή, αλλά έχει και άμεση σχέση με τη βελτίωση της ευφυΐας, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Γερμανικό περιοδικό «Geistig Fit».....

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού εξέτασαν τα αποτελέσματα που είχε η σωματική άσκηση στην ευφυΐα περισσοτέρων από 1,2 εκατομμυρίου νεοσύλλεκτων στρατιωτών.

Ενώ δεν βρέθηκε καμία σύνδεση μεταξύ μυϊκής δύναμης και νοημοσύνης, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της δεύτερης όσο αυξανόταν η σωματική αντοχή των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα αυτή. Τα υψηλά επίπεδα αντοχής, αντιστοιχούσαν στη βελτίωση των λεκτικών, των μαθηματικών και των τεχνικών δεξιοτήτων.

Ο λόγος που δημιουργείται αυτός ο συσχετισμός, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, είναι επειδή ένα καλά γυμνασμένο καρδιαγγειακό σύστημα, μπορεί να παρέχει καλύτερη οξυγόνωση και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αιμάτωση, στον εγκέφαλο.

Για να βελτιωθεί, λοιπόν, σημαντικά, η σωματική αντοχή ενός ατόμου, συνιστάται από τους ειδικούς μια ώρα γρήγορο περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο, σκι ή κολύμβηση, αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.

 
ΠΗΓΗ: CapitalHealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: