Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνία για ταμείο στήριξης με συμμετοχή των τραπεζών - Σχέδιο στήριξης στην Ιρλανδία με επιτόκιο 5,8%

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία που αφορά τη συμμετοχή «κατά περίπτωση» ιδιωτικών τραπεζών σε ένα μελλοντικό μόνιμο Ταμείο διάσωσης της νομισματικής ένωσης μετά το 2013, ανακοίνωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ....

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής σε μια «συμμετοχή κατά περίπτωση των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη μεθοδολογία που εφαρμόζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σε περίπτωση κρίσης φερεγγυότητας ενός κράτους, και μόνο σε αυτή την περίπτωση, το εν λόγω κράτος θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους του κατά περίπτωση, διευκρίνισε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Η αρχή μιας συνεισφοράς «κατά περίπτωση» του ιδιωτικού τομέα είναι αντίθετη με αυτό που ήθελαν αρχικά οι Γερμανοί, οι οποίοι ζητούσαν μια αυτόματη εμπλοκή, σύμφωνα με διπλωμάτη.

Η συμφωνία αυτή μεταξύ των 16 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα παρουσιαστεί σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί αργότερα, στους ευρωπαίους ομολόγους τους, οι χώρες των οποίων δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

Eπικυρώθηκε το σχέδιο στήριξης προς την Ιρλανδία

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επικύρωσαν επίσης το μεγάλο σχέδιο στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ιρλανδία, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ.

Η Ιρλανδία θα πρέπει να πληρώνει ένα μεσαίο και ευέλικτο επιτόκιο 5,8% ετησίως, υψηλότερο από το 5,2% που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης προς την Ιρλανδία, της ΕΕ και του ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα η ιρλανδική κυβέρνηση.

Η Ιρλανδία θα συμβάλει με 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αντλήσει κυρίως από το ταμείο συντάξεων, στο διεθνές σχέδιο βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ - naftemporiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: