Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ακτοπλοϊα: Θα συναντηθούν Διαμαντίδης-Βεντούρης-Χαλάς

Προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα της υπογραφής ΣΣΕ μεταξύ ΠΝΟ και Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας θα καταβάλει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης......

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 18-11-2010 με τον πρόεδρο της ΕΕΝ, Απόστολο Βεντούρη και τον γγ της ΠΝΟ, Ιωάννη Χαλά στο υπουργείο.

H ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010 που εκπνέει.

Η ΕΕΝ από την πλευρά της δεν θέλει να δώσει αυξήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, επιχειρεί να εκτονώσει την κατάσταση.
Το μήνυμα προς τις εφοπλιστικές ενώσεις είναι ότι θα συζητήσει το αίτημα του κλάδου για τη μείωση των τελών υπέρ τρίτων στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας με την προϋπόθεση όμως ότι θα επικρατήσει εργασιακή ειρήνη.

Τα τέλη υπέρ τρίτων είχαν απασχολήσει και την τελευταία συνάντηση του Γ. Διαμαντίδη και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
 
Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: