Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αναβάλλεται η συνέντευξη της τρόικας - Και αντιδράσεις στην κυβέρνηση για το άρθρο της Λουκάς Κατσέλη

Αναβάλλεται για μεθαύριο Τρίτη η συνέντευξη τύπου της τρόικας η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι.

Η αναβολή προκέκυψε καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για τους όρους του επικαιροποιημένου μνημονίου, με βάση το οποίο θα εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου, ύψους εννέα δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα....


Η τρόικα αναμένεται να περιγράψει ως απλά «ικανοποιητική» την πρόοδο που σημειώθηκε, αντί του «εντυπωσιασμένοι» της πρώτης έκθεσης, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της σε κάποια σημεία.

Τα δύο βασικά «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις είναι, το νέο πλαίσιο της Διαιτησίας και οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις, θέματα για τα οποία αρμόδιο είναιτο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ενδοκυβερνητικούς τριγμούς έχουν προκαλέσει οι δημόσιες διαφωνίες της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρίας Λουκάς Κατσέλη, όπως εκφράζονται σε άρθρο της στο «Βήμα» η οποία ουσιαστικά τάσσεται κατά του μνημονίου και παίρνει αποστάσεις από τον προκάτοχό της κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: