Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μιχαλολιάκος όπως... Νίξον - «Θα παρανομήσω για το καλό του Πειραιά»

Μιλώντας, στις 20 Μαΐου του 1977, στο δημοσιογράφο-παρουσιαστή τηλεοπτικών σόου, Ντέιβιντ Φροστ, ο ήδη παραιτηθείς, τότε, από την προεδρία των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, είχε δηλώσει, απολογούμενος για το σκάνδαλο «Watergate», που «σημάδεψε» τη θητεία του στο Λευκό Οίκο: «When the president does it, that means it is not illegal»....

Στις 4 Νοεμβρίου του 2008, ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, το είχε εκφράσει ακόμα πιο... σταράτα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Μια φράση, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Τώρα, 23 Νοεμβρίου 2010, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, το επαναλαμβάνει: «Αν χρειαστεί, θα παρανομήσω για το καλό του Πειραιά». Αυτό είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Τρίτης, τονίζοντας: «Η έννοια της νομιμότητας είναι μία έννοια που δεν είναι στατική. Είναι δυναμική. Αυτό που είναι σήμερα παράνομο, αύριο γίνεται νόμιμο, με την ψήφιση ενός νόμου. Θα παρανομήσω, αν χρειαστεί, για το κοινωνικό συμφέρον του Πειραιά. Ποτέ όμως για τα συμφέροντα του οποιουδήποτε επιχειρηματία».

Αναφερόμενος σε χώρους που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πειραιώς, τόνισε ότι θα περιέλθουν στην κυριότητα του δήμου για αξιοποίηση, για αθλητικές εγκαταστάσεις, για πράσινο και για παιδότοπους.

«Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αυτούς τους χώρους ως παθητικοί θεατές, να μετατρέπονται σε χώρους ρύπανσης και κινδύνου για τη δημόσια υγεία» προσέθεσε.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στον Πειραιά, τόνισε ότι «αυτά που δεν είναι διατηρητέα και αυτά που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων και εστίες μόλυνσης, θα κατεδαφιστούν».

Για τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα επίσης είπε ότι «θα καθαριστούν από το δήμο και το κόστος θα χρεωθεί στους ιδιοκτήτες τους».

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: