Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, "δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια - Απεργούν οι ναυτικοί

Μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας μας αλλά και η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τρίτη....

Ύστερα από έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου.

Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές από Ηγουμενίτσα-Ιόνια νησιά, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη ενώ Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη - Κεφαλλονιά -Ζάκυνθο, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Πάτρα-Ιόνια Νησιά.
Απαγορεύτηκε ακόμη ο απόπλους των μικρών πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Πειραιά.

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να επικρατήσουν στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για την μη υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις περικοπές στις συντάξεις του αλλά και για την ανεργία που πλήττει τον κλάδο τους.

Η απεργία δεν αφορά τα δρομολόγια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα (22-11-2010) και μέχρι το Σάββατο (27-11-2010) θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί ως οκτώ μποφόρ.

Ειδικότερα αύριο Τρίτη (23/11), εκτός από τη δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν και τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πηγή : protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: