Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αλμούνια: Ψάχνουμε λύση για τη συγχώνευση Olympic - Aegean -

Για «δυσκολίες» που εντοπίζονται στην πρόταση συγχώνευσης της Aegean Airlines με την Olympic Air έκανε λόγο ο επίτροπος της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια, προσθέτοντας όμως ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση.....

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να βρουν την πλέον ενδεδειγμένη λύση αναφορικά με την προτεινόμενη συγχώνευση, έτσι ώστε η συμφωνία αν επικυρωθεί.

«Εντοπίζουμε κάποιες δυσκολίες. Είμαστε σε επαφή με τις εμπλεκόμενες πλευρές και έχουμε ακόμα χρόνο για την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης. Επεξεργαζόμαστε την τελική μας απόφαση σε στενή συνεργασία με τα εμπλεκόμενα μέρη για να βρούμε μια επαρκή λύση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Αλμούνια.

Η Κομισιόν θα πρέπει να αποφασίσει αν εγκρίνει ή όχι τη συγχώνευση μεταξύ της Οlympic Air και της Aegean Airlines μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Τον Οκτώβριο ο κ. Αλμούνια είχε κάνει και πάλι λόγο για σημαντικές δυσκολίες εξαιτίας της κυριαρχίας των δύο εταιρειών στην ελληνική εσωτερική αγορά.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο Ισπανός Επίτροπος είχε κάνει ειδική αναφορά στις δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν βρίσκεται στη δεύτερη φάση της σε βάθος έρευνας που ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου.

Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι οι μεγάλες δυσκολίες για την έγκριση της συγχώνευσης έγκεινται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την ελληνική αγορά.

Ενδεικτικό της δυσκολίας που παρουσιάζει ο φάκελος της συγχώνευσης από πλευράς ανταγωνισμού, είναι το γεγονός ότι η λήψη της απόφασης έχει καθυστερήσει, δεδομένου ότι στις 30 Ιουλίου, όταν η Επιτροπή ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της έρευνας, είχε θέσει ως προθεσμία ολοκλήρωσης της εξέτασης τις 90 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή την 7η Δεκεμβρίου του 2010.

Την 30ή Ιουλίου η Επιτροπή ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η αρχική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς και ίσως σε μονοπωλιακή θέση σε πολλές εσωτερικές διαδρομές στην Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες διεθνείς διαδρομές.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: