Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην επιφάνεια της γης έχουν ανασυρθεί οι τέσσερις από τους 33 μεταλλωρύχους που παρέμεναν παγιδευμένοι επί 69 ημέρες στο ορυχείο Σαν Χοσέ σε βάθος 700 μέτρων.

Στην επιφάνεια της γης έχουν ανασυρθεί οι τέσσερις από τους 33 μεταλλωρύχους που παρέμεναν παγιδευμένοι επί 69 ημέρες στο ορυχείο Σαν Χοσέ σε βάθος 700 μέτρων.

Οι διασώστες, οι συγγενείς και οι φίλοι των μεταλλωρύχων ξέσπασαν σε ζητωκραυγές καθώς ο 31χρονος Φλορένσιο Αβαλος έφτασε στην επιφάνεια με τη βοήθεια μεταλλικού κλωβού, δείχνοντας υγιής και δυνατός, στις 00.10 τοπική ώρα (06.10 ώρα Ελλάδας). Τον αγκάλιασαν οι συγγενείς του και ο Χιλιανός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέρα.

Επόμενοι ήταν ο Μάριο Σεπουλβέδα και ο Χουάν Ιλάνες. Τέταρτος στη σειρά ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι.

Στην ομιλία του μετά τη διάσωση του πρώτου μεταλλωρύχου ο πρόεδρος Πινέρα χαρακτήρισε θαύμα τη διάσωση και ευχαρίστησε τους ειδικούς που βοήθησαν στην επιχείρηση.

Αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε πρόσφατα τη χώρα, είπε ότι οι μεταλλωρύχοι έδειξαν ότι «όταν η Χιλή είναι ενωμένη, μπορούμε να κάνουμε πολλά».

«Αυτή η χώρα δείχνει την πραγματική της ψυχή, δείχνει αυτό που είναι ικανή να καταφέρει, όταν είμαστε αντιμέτωποι με αντιξοότητες», πρόσθεσε.

Αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός ανάσυρσης των μεταλλωρύχων, όλοι οι παγιδευμένοι εργάτες θα έχουν διασωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Για αξιοθαύμαστη επιχείρηση διάσωσης έκαναν λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Συγχαρητήρια στη Χιλή για την επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης, που αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα ελπίδας και ικανοτήτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιμάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι στο Twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια: