Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Όλοι απαιτούν συγγνώμη από όλους μετά τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ

Να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τις δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είχε δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γ.Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε επιλέξει για πολλούς μήνες την τακτική της δυσφήμησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των spreads και τη μετατροπή του προβλήματος του χρέους σε τεράστιο πρόβλημα δανεισμού της χώρας.

«Αυτά τα γνώριζε ο πρωθυπουργός και παρόλα αυτά άφησε τον υπουργό Οικονομικών να δυσφημήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή» δήλωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε και τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγνώμη.

«Να δώσω μια δημόσια συγγνώμη. Ευχαρίστως. Αλλά πρώτα να ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες την απολογία του κ. Καραμανλή και της ΝΔ, για το γεγονός ότι παρέδωσε μία χώρα βουτηγμένη στη διαφθορά και την ανυποληψία», απάντησε στις βολές της αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Πακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το προσχέδιο Προϋπολογισμού για το έτος 2011.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Αντί να ζητούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγγνώμη, το καλύτερο θα είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και γι’ αυτά που έκαναν ως κυβέρνηση -και είναι απόλυτα συνυπεύθυνος ο κ. Σαμαράς- αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνουν και τώρα ως αντιπολίτευση» απάντησε στη ΝΔ.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον κ. Σαμαρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε τη ΝΔ να αυξάνει το θράσος της» και σημειώνοντας ότι «εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους -υποτίθεται- την αντιμνημονιακή πολιτική προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτική στήριξη στις επιλογές τους, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως».

Πρόσθεσε ότι φτάνουν σε σημείο να αμφισβητούν τα αυτονόητα, όπως ότι το Βατοπαίδι είναι σκάνδαλο.

* Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Οικονόμου σχετικά με την έκθεση του υπουργού Οικονομικών στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που έχει εκτεθεί ίσως περισσότερο από όλους στα μεγάλα ζητήματα και έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Εάν δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να μην είχαμε φτάσει να έχουμε αυτά αποτελέσματα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου είναι διαρκής, πολύ μετρημένη, σοβαρότατη και είναι μια προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα που έρχονται μέσα από συλλογική δουλειά μέσα στην κυβέρνηση.
Υπογράμμισε ότι οι βουλευτές έχουν την πολιτική αυτονομία τους και δικαιούνται και υποχρεούνται να λένε τις απόψεις τους.

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: