Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

- Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Ζάκυνθο
- Αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ίλιον, Παλλήνη και Πικέρμι
- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που ισχύει μέχρι την Τρίτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως είχε προβλέψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων...


Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν απο τη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Νωρίτερα ανεμοστρόβιλος έπληξε τον Βασιλικό Ζακύνθου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τηλεφωνικό της κέντρο δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Ίλιον, την Παλλήνη και το Πικέρμι, αλλά και για κοπές δέντρων στο Κορωπί, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη.

Ειδικότερα τα φαινόμενα που ξεκίνησαν από το Ιόνιο θα είναι έντονα:
Τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.
Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: