Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μαζί με αυτούς φάγανε τα λεφτά του Έλληνα πολίτη?


Μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών σχετικά με τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ με τους εξαιρετικά υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, είναι άμεση ανάγκη να κάνουν κάτι επιτέλους οι κυβερνώντες αυτήν την χώρα.

Οι διοικητές των ΔΕΚΟ προφανώς υπέβαλλαν προϋπολογισμούς τους οποίους δεν τηρούσαν και εξαπατούσαν τον δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη , εισπράττοντας τις παχυλότατες αμοιβές τους και αδιαφορώντας για την αξιοποίηση ή και την απόδοση των συγκεκριμένων εταιρειών που διοικούσαν και των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων τους.

Θα πρέπει να εξεταστεί η ευθύνη όλων των διοικητών των ΔΕΚΟ για τους οποίους δεν έχει χρονικά παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας στα πλαίσια της νομοθεσίας περί «εταιρικής διακυβέρνησης», και να πάει επιτέλους κάποιος στην φυλακή και παράλληλα να δημευτεί η περιουσία του.

Οι αρμόδιοι υπουργοί που επόπτευαν τις ΔΕΚΟ πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα και όχι σε αστειότητες τύπου «εξεταστικών επιτροπών».

Τελικά ο κ. Πάγκαλος σε μια κρίση ειλικρίνειας πρωτοφανή για πολιτικό άνδρα είχε δίκιο όταν έλεγε «μαζί τα φάγαμε»?

Και στο κάτω-κάτω ας μας εξηγήσει κάποιος από τους αρμόδιους γιατί ο Έλληνας πολίτης πρέπει να υποφέρει για να πληρώνονται οι υπάλληλοι του οργανισμού διεξαγωγής ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) ή της ΕΤΑ, του ΟΣΕ και για ότι άλλο ζημιογόνο και άχρηστο έχει φορτωθεί ο δημόσιος τομέας για να βολεύουν οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους τους.

Ας δούμε τι θα κάνουν τώρα οι κυβερνώντες.
Θα τα κουκουλώσουν όπως-όπως ως συνήθως ή θα κάνουν επιτέλους το καθήκον τους?

Δεν υπάρχουν σχόλια: