Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Προβληματισμός και γκρίνιες στην Ρηγίλλης

Γκρίνια στην ΝΔ για την επικοινωνιακή πολιτική αλλά και για την επιλογή των προσώπων προκαλούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Την ίδια ώρα όλες οι δημοσκοπήσεις με τελευταία αυτή του Real.gr και της MRB δείχνουν την διαφορά με το ΠΑΣΟΚ στο 4% σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ ότι η ΝΔ βρίσκεται πίσω με λιγότερο από δύο μονάδες ....

Κορυφαία κομματικά στελέχη τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους αλλά και τις ενστάσεις τους για την αντιμνημονιακή γραμμή που ακολουθήθηκε αλλά και τα πρόσωπα που επελέγησαν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ελάχιστα από τα προβεβλημένα γαλάζια στελέχη έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ την επομένη των εκλογών. Όπως ο Α. Σπηλιωτόπουλος που έκανε λόγο μιλώντας στον Flash για «ενδεχόμενα λάθη στην επιλογή» .

Φταίνε οι βουλευτές για την Πελοπόννησο

Στο στόχαστρο έχουν μπει η Έλσα Παπαδημητρίου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι δύο αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας (όλοι κατάγονται από την Πελοπόννησο) καθώς στην Ρηγίλλης εκτιμούν ότι δεν βοήθησαν όσο μπορούσαν – κυρίως οι δύο πρώτοι – τον Δημήτρη Δράκο στην Πελοπόννησο.

Μόνο ο Νικήτας ευθύνεται για την ήττα στον Δήμο

Για την ήττα στον Δήμο της Αθήνας ευθύνεται κατά τους επιτελείς της Ρηγίλλης ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωνε παντού ανεξάρτητος από την πρώτη στιγμή και ακολούθησε μια δική του προεκλογική γραμμή. Ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης (Radio 9) άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Κακλαμάνης επένδυσε σε ένα «ανεξάρτητο προφίλ» και δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Στην Θεσσαλονίκη φταίει ο Άνθιμος...

Η αντιπαράθεση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη ευθύνεται σύμφωνα με την Ρηγίλλης για την ήττα του Κώστα Γκιουλέκα.

Εκτός όμως από τον Άνθιμο ο Κώστας Γκιουλέκας εξέφρασε παράπονα καθώς - όπως λέει - ότι δεν τον στήριξαν όσο θα έπρεπε οι βουλευτές της ΝΔ ενώ οι γαλάζιοι πρώην και νυν βουλευτές που πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη τον πολέμησαν καθώς στήριξαν τον Γιάννη Μπουτάρη.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτός από την ΔΕΘ δεν ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη

Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Σαμαράς

Όλοι στην Ρηγίλλης περιμένουν τις αποφάσεις του κ. Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr σχεδιάζει σειρά αλλαγών στον κομματικό μηχανισμό καθώς πολλά στελέχη πέρασαν κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει εντολή να ερευνηθούν όλα τα αποτελέσματα ανά νομό προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις μεταξύ των ποσοστών που πήραν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αντίστοιχα.

Στην Ρηγίλλης επιμένουν να βλέπουν μισογεμάτο το ποτήρι της εκλογικής αναμέτρησης καθώς όπως λένε σε επίπεδο περιφερειών κερδήθηκαν πέντε περιφέρειες όταν με βάση τα αποτελέσματα του 2009 δεν θα έπαιρνε ούτε μία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως το 2009 η ΝΔ ήταν πλειοψηφία σε έξι νομούς, ενώ δώδεκα μήνες μετά πλειοψηφεί σε 33.

"Η ΝΔ και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και παρουσίασε τρεις χάρτες με τα αποτελέσματα στις νομαρχίες της χώρας στις βουλευτικές εκλογές του 2009, αλλά και στον πρώτο και δεύτερο γύρω των φετινών εκλογών, επισημαίνοντας πως οι νομαρχίες είναι η διοικητική διάταξη της χώρας σήμερα.

Πηγή : Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: