Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα "κολλήματα" της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Ο Κάρολος δεν ταξιδεύει ποτέ χωρίς το λευκό δερμάτινο κάθισμα λεκάνης του, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ κοιμάται αποκλειστικά με μάλλινες κουβέρτες και λινά σεντόνια τόσο μακριά, ώστε να μπορούν να διπλώνουν άνετα κάτω από πόδια της.

Αυτά είναι μόλις δύο από τα περίεργα «κολλήματα» των μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο με τίτλο «We are amused» του Άγγλου συγγραφέα Brian Hoey......

Ο συγγραφέας, με το γνωστό βρετανικό χιούμορ, καταγράφει τις συνήθειες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των γαλαζοαίματων, που μόνο ακατανόητες έως απολαυστικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ενδεικτικό της...φιλοξενίας της βασιλικής οικογένειας είναι ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να τρώνε όσο το δυνατό γρηγορότερα όταν παρακάθονται σε δείπνο με τον Φίλιππο, αφού οι υπηρέτες έχουν ρητή εντολή να μαζεύουν τα πιάτα, όταν εκείνος τελείωσει το φαγητό, πράγμα που κάνει σε χρόνο- ρεκόρ.

Όσον αφορά στα γλυκίσματα που δέχονται ως δώρο, δεν καταναλώνονται ποτέ, αφού καταστρέφονται ταυτόχρονα με την παραλαβή, καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος να περιέχουν δηλητήριο.

Το αγαπημένο ποτό της βασίλισσας της είναι το τζιν με πάγο. Επειδή,ομως, την ενοχλεί ο ήχος από τα παγάκια, ο Φίλιππος σκέφτηκε τα παγάκια που βάζει να είναι στρογγυλά, για να γλιστρούν όταν πλησιάζει το ένα το άλλο και να μην παράγουν τον ήχο του τσουγκρίσματος .

Εξίσου ενοχλητικές βρίσκει η βασίλισσα και τις πατημασιές στα χαλιά! Γι’ αυτό οι καθαρίστριες του Μπάκιγχαμ έχουν ξεκάθαρη εντολή να σκουπίζουν με... την όπισθεν, ώστε το πέλος των χαλιών να μένει αψεγάδιαστο μετά το πέρασμα της σκούπας.

ΠΗΓΗ: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: