Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επεισοδιακή απολογία του Παύλου Ψωμιάδη

Διακόπηκε η απολογία του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη. Έφυγε από τον ανακριτή συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων και κατά την προσαγωγή του. Συγκεντρωμένοι διαδηλωτές τον προπηλάκισαν...




Χωρίς να ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή αποχώρησε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης.
Η αποχώρησή του ήταν επεισοδιακή και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, που απομάκρυνε το οργισμένο πλήθος που τον περίμενε.
Η έλευση του επιχειρηματία επίσης σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν δεκάδες επενδυτές της Ασπίς Capital που, όπως καταγγέλλουν, έχουν χάσει τις οικονομίες τους επενδύοντας σε προϊόντα της εταιρείας.

Κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων, ο επιχειρηματίας προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους, όταν, στις έντονες διαμαρτυρίες τους για την απώλεια των χρημάτων τους, απάντησε προκλητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Ψωμιάδης έβρισε χυδαία τους παρευρισκόμενους.

Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρισκόταν διαρκώς μία διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς ανά διαστήματα σημειώνονταν μικροεντάσεις από τους διαμαρτυρόμενους επενδυτές.

Επίθεση δέχθηκε και μάρτυρας υπεράσπισης, προς τον οποίο εκτοξεύθηκαν μπουκάλια και καφέδες.

Η σύλληψη του επιχειρηματία
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο 6ος Τακτικός ανακριτής, ενώ εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital.
Ο 6ος Τακτικός Ανακριτής προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ενώπιόν του αυτόβουλα πρώην συνεργάτης -αντίδικος πλέον- του Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος κατήγγειλε, πως ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση περίπου 65 επενδυτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματά τους.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Ψωμιάδη
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ασφαλιστική εταιρεία, με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, προχώρησε στο διάστημα 2003-2006 στην έκδοση δανειακών εταιρικών ομολόγων ύψους μέχρι και 8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διέθετε στο επενδυτικό κοινό, εισπράττοντας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανακριτής απήγγειλε τις κατηγορίες που βαρύνουν τον επιχειρηματία και σε βάρος της συζύγου και της κόρης του για τις οποίες εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας είχε παραπεμφθεί με βούλευμα για να δικαστεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς εφέρετο να έχει καταθέσει πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκ. ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να κρατήσει στη ζωή την ασφαλιστική του εταιρία ΑΣΠΙΣ, η οποία στην πραγματικότητα είχε χρεοκοπήσει.

Ήδη εναντίον του είχαν τεθεί σε ισχύ περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 100.000 ευρώ τα οποία είχε καταβάλει.

Η περιουσία του, καθώς και συγγενικών του προσώπων, τελεί υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης μετά από αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: