Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ενας νεκρός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Έναν νεκρό και σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει οι σφοδρές καταιγίδες και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις.

Ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του ήταν ένας 60χρονος στην Χίο. Το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο. Εντοπίστηκε από σωστικά συνεργεία αλλά κατέληξε μεταφερόμενος στο νοσοκομείο...

Στο νησί όπως και στα υπόλοιπα του Ανατολικού Αιγαίου πλημμύρισαν υπόγεια, αποθήκες και μαγαζιά από την νεροποντή. Όπως είναι φυσιολογικό, το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα στο Μεγανήσι και συγκεκριμένα στην παραλία στο Βαθύ. Η καταιγίδα που σάρωσε το νησί, προκάλεσε προβλήματα σε σπίτια, αυλές, μαγαζιά και δρόμους.

Σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ ενώ πήραν κεραμοσκεπές όπως στην Καλαμάτα και στην Ζάκυνθο.

Και στην Αθήνα, όμως, η καταρρακτώδης βροχή τα ξημερώματα προκάλεσε πλημμύρες στην Παλλήνη, στο Πικέρμι , στο Κορωπί, στην Γλυφάδα και στα Λιόσια ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε 12 κλήσεις.

Η Ε.Μ.Υ έχει εκδώσει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχύ ως και την Τρίτη και συνιστά στου πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: