Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στην αγορά …δεν υπάρχει σάλιο. Ερχονται λουκέτα.

Στο άρθρο 99 και η εφημερίδα Απογευματινή, στον αέρα οι εργαζόμενοι της.

Η μια μετά την άλλη οι εταιρείες κατηφορίζουν προς τον καιάδα της χρεοκοπίας.

Το θέμα ξεκίνησε με τα εμπορικά καταστήματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέρασε στις επιχειρήσεις της έντυπης δημοσιογραφίας, την σκυτάλη πήραν οι μικρές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και η κατρακύλα συνεχίζεται ακάθεκτη.

Όλοι αναμένουν το μεγάλο «μπουμ» στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που, αυτήν την εποχή, «κλείνουν ταμείο».

Χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι στον αέρα η ανεργία καλπάζει και στο τέλος του έτους πιθανότατα να ξεπεράσει ακόμα και το 18%.

Αν η κυβέρνηση δεν στηρίξει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, εάν οι τράπεζες δεν ρίξουν χρήμα για να βγει αυτός ο δύσκολος χειμώνας, εάν δεν ανακοινωθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, η Ελληνική οικονομία δεν έχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης ενώ οι στρατιές των ανέργων θα δημιουργήσουν κύμα μεταναστευτικής φυγής ανάλογο των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 1960.

Απαιτείται άμεση ανάληψη κυβερνητικών ενεργειών για «ζέσταμα» της αγοράς, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: