Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Cpt Παν.Τσάκος: "Ας μας αξιώσει ο Θεός να δούμε πλοία κτισμένα από ελληνικά χέρια"

«Ας ξανακάνουμε όραμά μας να μας αξιώσει ο Θεός σύντομα να βαφτίζουμε και να υψώνουμε τη σημαία μας, την Ελληνική, σε πλοία που να κτίζονται από Έλληνες σε Ελληνικά ναυπηγεία. Η πραγματοποίηση του ονείρου αυτού είναι χρέος μας εθνικό και επαφίεται στη συναίνεση και τον πατριωτισμό μας. Το οφείλουμε και πιστεύω απόλυτα πως το μπορούμε».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο στη διάρκεια της ονοματοδοσίας του χωρητικότητας 300 χιλ. τόνων φορτηγού πλοίο «IAN M» που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στο παράρτημα των ναυπηγείων της Daewoo στη Ρουμανία.

«Υπάρχει προβληματισμός γιατί η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε να αφορά πλοίο που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα, την πατρίδα μας από χέρια ελληνικά» είπε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης και ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: