Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τις απόψεις του και εμείς τις δικές μας.

Ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος υπενθύμισε με αυστηρότητα σε όσους προτιμούν τον καναπέ από την κάλπη,πως η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες.

  
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τις απόψεις του και εμείς τις δικές μας.

Να υπενθυμίσω λοιπόν στον αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ...


Γιατί δεν πήγα να ψηφίσω και στις σημερινές εκλογές:
  1. Γιατί ενώ ήταν εκλογές για τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα τις καπέλωσαν και επέβαλαν κομματικούς υποψηφίους.
  2.  Γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες κανενός από τους κομματικούς υποψηφίους.
  3. Γιατί, ευτυχώς, ζω σε έναν ευλογημένο τόπο και ο φθινοπωρινός ζεστός καιρός με αυτήν την υπέροχη λιακάδα μου «επέβαλλαν» να μείνω στην παραλία, μακριά από την κομματική μιζέρια των εκλογικών κέντρων.
  4. Γιατί θεωρώ ότι το χειρότερο και πιο «αλλοτριωμένο» κομμάτι της πατρίδος μου είναι οι πολιτικοί και οι κομματική τους πελατεία, και έτσι όπως κομματικοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές αν ψήφιζα θα γινόμουν υποχείριο των πολιτικών κομμάτων και θα συμμετείχα στο παιχνίδι τους.
  5. Γιατί δουλεύω σκληρά για να ζήσω, δεν έχω κλέψει και δεν έφαγα ποτέ τίποτα ούτε μαζί με τον Πάγκαλο ούτε με κανέναν άλλο πολιτικό.
  6. Γιατί όποιος και να βγει θα είναι κομματικά καθοδηγούμενος και δεν πρόκειται να δουλέψει για τον κόσμο αλλά για την πάρτη του.
  7. Αυτός που θα βγει ακόμα και αν λέει ψέματα, ακόμα και αν είναι ανίκανος και τα σκατώσει, θα πάει σπίτι του και θα απολαμβάνει προνόμια των «πρώην» χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δώσει λόγο σε κανέναν (βλέπε Καραμανλής).

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν πήγα σήμερα να ψηφίσω και δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ποτέ μέχρι να βρεθεί κάποιος υποψήφιος που θα με πείσει για την τιμιότητα του, για τις καλές του προθέσεις και για την διάθεση του να προσφέρει πραγματικά στον τόπο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε μαζί σου!!

Μη Σεχταριστική Ομάδα