Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νεκρός από την κακοκαιρία στην Ικαρία

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας, 34 ετών στο Καρκινάγρι της Ικαρίας.
Καταπλακώθηκε από το σπίτι του, το οποίο κατέρρευσε λόγω καθίζησης του εδάφους.

Ο νομάρχης Μανώλης Κάρλας κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των δημάρχων Ικαρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών....


Οι δήμαρχοι, στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περίπου 45 κλήσεις για βοήθεια. Ένα πυροσβεστικό όχημα αντιμετώπισε προβλήματα αφού έγειρε τη στιγμή κατά την οποία πήγαινε να βοηθήσει σε περίπτωση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της.

Με εντολή του επάρχου δεν έγιναν μεταφορές των μαθητών, ενώ από το πρωί μηχανήματα ιδιωτών, του επαρχείου και του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο και να επικοινωνήσουν με τα απομακρυσμένα χωριά.

Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας καταλήγουν στο έγγραφό τους ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης για το νησί κατάστασης.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της και ένα νεκρό στη Χίο. Στο χωριό Ολύμποι, άνδρας 61ενός ετών, πνίγηκε, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Περιοδεία στη Χίο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός υποδομών Γιαννης Μαγκριώτης, μετά τις καταστροφές στο νησί και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: