Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, που απολογήθηκε το Σάββατο για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.....

Η απολογία ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίστηκε το Σάββατο, μιας και την Παρασκευή, ο επιχειρηματίας δεν λογοδότησε για τις δύο κακουργηματικές πράξεις που κατηγορείται, εξαιτίας μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους.

Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ μέχρι και ο ανακριτής -τον οποίο θεώρησαν μάρτυρα του Ψωμιάδη- άκουσε υβριστικές φωνές.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, στον οποίο στενός συνεργάτης του Ψωμιάδη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία -πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 5 ημερών, που παρέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα- ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Εις βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τα δανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις.

Τα δύο μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία -που τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα- διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρείας.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: