Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά οικουμενική κυβέρνηση


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη τύπου, υποστήριξε ότι η μόνη λύση στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι η οικουμενική κυβέρνηση.

Τι είπε για Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή και Μπακογιάννη. Συνάντηση με Βενιζέλο για θέματα Άμυνας.... 
Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης παραχωρώντας συνέντευξη τύπου, υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.
"Καλύτερα να κάνουμε τώρα οικουμενική κυβέρνηση και ο καθένας να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης. Επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο χώρο της κεντροδεξιάς.

"Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών. Κανείς δεν μιλάει με κανέναν και όλοι βρίζουν όλους, ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη και ο κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την κακιά δεξιά", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: "Είναι δυνατόν να μην μιλάμε μεταξύ μας;".

"Χρειάζεται μια εθνική, οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.

Αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ επισήμως αρνείται το διάλογο, ανεπισήμως "στέλνει τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας".

Χαρακτήρισε, πάντως, "αστείο τον κ. Σαμαρά, αναφορικά με τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ". Κάλεσε δε τον κ. Σαμαρά να "αλλάξει ρεπερτόριο".

Διευκρίνισε, πάντως ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ξεκαθάρισε ότι διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα δεν σημαίνει ότι ο ίδιος φεύγει από την αρχή του πατριωτικού παρεμβατισμού που πρεσβεύει, όπως είπε.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, για την Ντόρα Μπακογιάννη και το εγχείρημά της ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κ. Μπακογιάννη αναζητά ρόλο.

"Με την κ. Μπακογιάννη δεν συναντηθήκαμε ποτέ πολιτικά, σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό. Δεν συναντιόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.

Μίλησε και για το θέμα του Βατοπεδίου, λέγοντας ότι "έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων, τα άλλα είναι θέατρο και εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοια αθλιότητα".

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη, ότι είναι ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την "άγονη γραμμή του Κικίλια".

Αντίδραση Μολυβιάτη
Ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ερωτηθείς για τα όσα ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροδεξιά, απάντησε:
"Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν".

Συνάντηση με Βενιζέλο
Για κοινή περπατησιά στα θέματα Άμυνας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την ενημέρωση που είχε στο πεντάγωνο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις και η συναίνεση στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη μετά την ωριαία ενημέρωση που είχε στο πεντάγωνο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για την αμυντική πολιτική και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

"Έχουμε βρει μια κοινή περπατησιά" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης προσθέτοντας ότι "όσο ευρύτερη γίνεται η συνεννόηση τόσο ωφελείται το έθνος σε μια εξαιρετικά κομβική στιγμή".

Αντιστοίχως ο κ. Βενιζέλος εξήρε "την ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση του ΛΑΟΣ στα θέματα των εξοπλισμών με στόχο την προάσπιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος".

Πάντως η συνάντηση των δυο αντρών έγινε μετά την ερώτηση του ΛΑΟΣ στη Βουλή για το κόστος των βλημάτων των αρμάτων μάχης Leopard 2.

Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός τα υπόλοιπα 45.000 βλήματα θα αγοραστούν με διαγωνισμό και ότι φυσικά θα προτιμηθεί η εταιρεία που θα προβεί στην πιο συμφέρουσα προσφορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: