Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δεν ταυτίζονται τα όπλα με τρομοκρατικές επιθέσεις - Η Αστυνομία επιμένει για Σέχτα - Έρευνες για τα όπλα-σφραγίδες της οργάνωσης

- Τεράστιος ο οπλισμός που έχει εντοπισθεί
- Στο μικροσκόπιο τα όπλα του Αγρινίου - ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA
- 9 εως τώρα συλλήψεις - έρευνες σε όλη την Ελλάδα
- Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα λέει η Αστυνομία

Το βασικότερο εως τώρα δεδομένο είναι ότι η αστυνομία με μία πολύ σωστά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη επιχείρηση και αφού αξιοποίησε πληροφορίες πέτυχε ένα μεγάλο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας.....

Τρανότερη απόδειξη δεν υπάρχει από το οπλοστάσιο-μαμούθ που εντοπίστηκε μαζί με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλικών αλλά και από τους 9 εως τώρα συλληφθέντες.

Η μεγάλη ανατροπή από τα αποτελέσματα των βαλλιστικών,που έδειξαν ότι τα όπλα από τις γιάφκες στην Αθήνα δεν έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατική επίθεση δεν αλλάζει τον επίμονο προσανατολισμό της αστυνομίας προς τη Σέχτα, που όμως μέλει να αποδειχτεί, την ώρα που ερευνώνται τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο.

Όπως εκτιμούν στην αντιτρομοκρατική ολόενα και γίνεται πιο ισχυρή η πεποίθηση τους περί διαπλοκής τουλάχιστον 2 τρομοκρατικών οργανώσεων, της Σέχτας και Των Πυρήνων. Καλούνται όμως να αποδείξουν εαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις φτάνουν στο σημείο να έχουν κοινά μέλη και ακόμα κοινές γιάφκες που κρύβουν μαζί τον οπλισμό τους αλλά και τις εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούν.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό δεδομένο, ότι δηλαδή παρά το ότι η αντιτρομοκρατική κατόρθωσε να εντοπίσει στις 4 γιάφκες ένα οπλοστάσιο που προκαλεί τρόμο, ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα όπλα-σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι οι τρομοκράτες διατηρούν και άλλες γιάφκες-οπλοστάσια και συνεπώς τίθεται θέμα αναβάθμισης των ικανοτήτων τους, διότι δεν μπορεί να πλανάται τέτοια εντύπωση για την εικόνα της χώρας μας.

Το μεγάλο πλέον στοίχημα της αντιτρομοκρατικής είναι να προλάβει να τις βρει πριν εκδηλωθεί τρομοκρατικό χτύπημα,ως απάντηση για τις εως τώρα συλλήψεις.Σημαίνει επίσης ότι θα είναι ''φτωχό'' το κατηγορητήριο της αντιτρομοκρατικής για τους συλληφθέντες την ώρα που έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τους οποίους δεν συγκεντρώθηκαν ικανά- επιβαρυντικά στοιχεία.

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται από την αστυνομία η εύρεση και τέταρτης γιάφκας, επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων αλλά και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NewsIt όλα τα ευρήματα προέκυψαν σε ένα δυάρι διαμέρισμα, ένοικος του οποίου εμφανιζόταν μία τριαντάχρονη γυναίκα, για άλλη μία φορά.

Βαρύς οπλισμός αλλά και έντυπο υλικό βρέθηκαν στη γιάφκα στο Αγρίνιο, όπου έγιναν τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων,σύμφωνα με την Αστυνομία,είναι και πάλι Κύπριοι,όπως δηλαδή και στη γιάφκα στον Πειραιά.

Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις πιθανόν ακόμη και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.

Οι δύο συλληφθέντες στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης είχαν πάνω τους σακ βουαγιάζ με δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpion και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι μέσα στις δύο επόμενες ημέρες θα είχαμε μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ολονύχτιες επιχειρήσεις έκανε η Αντιτρομοκρατική και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με εννιά συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχει και μία νεαρή γυναίκα. Δύο προσαγωγές έχουν γίνει στην περιοχή του Αγρινίου, μία στη Σητεία της Κρήτης και μία στη Λάρισα.

Οπλισμός για πόλεμο

Σοκ προκαλεί το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι τρομοκράτες στις γιάφκες της Ν.Σμύρνης και του Πειραιά, καθώς επίσης και στο Αγρίνιο. Έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα κάνουν οι αρχές.

Στις δύο πρώτες γιάφκες- που είναι και οι πιο σημαντικές- άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμαρια ΤΝΤ.

Ο καταζητούμενος Γρ. Τσιρώνης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Όπως διαρρέεται από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση των τρομοδεμάτων που έστειλαν οι Πυρήνες.
Άλλες διαρροές κάνουν λόγο για τον εικονιζόμενο Γρηγόρη Τσιρώνη,ο οποίος καταζητείτο ως ο ληστής με τα μαύρα.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές κατά δεκάδες γίνονται προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων ενώ έγινε γνωστό πως τα όπλα που βρέθηκαν απεικονίζονταν στη προκήρυξη της οργάνωσης που είχε σταλεί στα ΝΕΑ,μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Πηγή : newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: